Buenos Aires

foto Caminito

Buenos Aires

foto Obelisco

Tango dansen

foto Tangoshow

El Calafate

foto ijsbergen

Perito Moreno

foto Perito Moreno

Minitrekking

foto Minitrekking Perito Moreno

Vuurland

foto bomen Vuurland

Beaglekanaal

foto Vuurtoren Vuurland

Puerto Madryn

foto walvis

Puerto Madryn

foto walvis

Punta Tombo

foto Punta Tombo

Tren Patagonico

foto Tren Patagonico

Bariloche

foto Merengebied rondom Bariloche

Bariloche

foto Boottocht over Nahuel Huapi

Arrayanes

foto Bosque de Arrayanes

Tango op straat

foto tango in San Telmo

Dagomschrijving inividuele reis naar ArgentiniePrijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Dagprogramma Patagonië op individuele basis

Dag 1 / Vlucht naar Buenos Aires (op zondag ivm Tren Patagonico)

U kunt kiezen voor een dagvlucht met Iberia via Madrid of KLM via Sao Paolo, dan komt u dezelfde avond nog aan. Vliegt u rechtstreeks met KLM of met een andere maatschappij, dan komt u de volgende ochtend vroeg aan en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Uw hotel ligt in het centrum.

Dag 2 / Buenos Aires, stadstour met Nederlandse gids

´s Ochtends heeft u vrij om bij te komen van de lange vlucht. ´s Middags bezichtigt u onder leiding van een Nederlandstalige gids enkele van de bekendste plekken van de stad. U loopt over Plaza de Mayo met het presidentiële paleis: Casa Rosada. Verder bezoekt u de wijk La Boca en Cementerio de la Recoleta, de begraafplaats van onder Evita.

Dag 3 / Vrije dag Buenos Aires, ´s avonds tangoshow

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u wellicht een bezoek brengen aan de Tigredelta of zelfs Colonia in Uruguay (met de boot). Een andere mogelijkheid is om naar een estancia te gaan en daar de gaucho´s aan het werk te zien. Mogelijkheden en prijzen op aanvraag. Maar de stad zelf biedt nog meer dan genoeg interessante mogelijkheden om er op eigen houtje op uit te trekken. ´s Avonds wordt u opgehaald en bezoekt u een wervelende tango- en folkoreshow. U begint hier met een beginnersles in deze dans en vervolgens krijgt u een driegangendiner en is er vrij gebruik van drankjes. Na afloop van de show volgt de transfer naar uw hotel.

Dag 4 / Vlucht naar El Calafate

U wordt opgehaald bij het hotel voor de privé-transfer naar het vliegveld en vliegt naar El Calafate, de basis voor een bezoek aan de gletsjers in het Los Glaciares Park. Na aankomst wordt u naar uw onderkomen gebracht en heeft de rest van de dag vrij. Zeker interessant is een bezoek aan het moderne Gletsjermuseum "Glaciarium", waar u meer te weten kunt komen over deze ijsmassa´s.

Dag 5 / Bezoek estancia

U wordt naar estancia Nibepo Aike gebracht, voor een "Dia de Campo", een dag op het platteland zogezegd. Ontvangst met een mate cocido (een sterke kruidenthee) en masitas, zoete deeghapjes. U maakt hier een korte wandeling langs het meer en komt meer te weten over de flora en fauna, maar ook hoe dit gebied is ontstaan. Terug op de estancia worden demonstraties gegeven. Na een kort bezoek aan de organische moestuin kunt u uw honger stillen met een geweldige asado met natuurlijk lamsvlees (Cordero Patagonico), enorme biefstukken, worstjes maar ook huisgemaakte salades en een typisch Argentijns dessert. Na de lunch maakt u nog een korte wandeling omhoog, om zo een mooi uitzicht te hebben over het gebied en het meer, voordat u terug naar het hotel wordt gebracht.

Dag 6 / De bekendste gletsjer Perito Moreno

De Perito Moreno is de meest spectaculaire gletsjer in het gebied, die je bovendien het dichtst kunt benaderen. Vanaf de balkons die voor het ijsfront lopen ziet u het afkalven van gletsjer van heel dichtbij, waarbij enorme brokken ijs onder luid gekraak afbreken en in het water storten. Ook maakt u een indrukwekkende boottocht langs de gletsjerwand, zodat u dit natuurfenomeen nóg intenser beleeft. U kunt letterlijk ook een stapje verder (meerprijs € 60): Onder deskundige begeleiding kunt u deze ijsmassa bedwingen en er een trekking over maken! Er geldt wel een leeftijdsgrens van 65 jaar.

Dag 7 / Vlucht naar Ushuaia

U wordt naar het vliegveld gebracht en even later vliegt u naar het mythische Tierra del Fuego; Vuurland. Bij aankomst brengt de transfer u naar uw onderkomen. De stad Ushuaia ligt aan het Beaglekanaal en wordt omringt door grillige bergpieken en dichte bossen. U bent hier relatief dichtbij Antarctica en Ushuaia is dan ook het startpunt voor de meeste cruiseschepen die naar Antarctica varen.

Dag 8 / Nationaal Park Tierra del Fuego en kanotocht

Vandaag maakt u een mooie trekking in het Park Tierra del Fuego aan de baai van Lapataia. Na de wandeling wordt er geluncht en daarna vaart u in kano´s een stuk door het park, een prachtige natuurervaring! De wandeling heeft enkele pittige stukken, de kanotocht is voor iedereen geschikt.

Dag 9 / In de voetsporen van Charles Darwin

Als u in Vuurland bent kunt u het natuurlijk niet maken om geen boottocht over het legendarische Beaglekanaal te maken. ´s Ochtends gaat u in de haven aan boord van een motorboot en ziet u onder andere de beroemde rood-witte vuurtoren. ´s Middags heeft u verder vrij in het stadje, een leuke optie is om naar Glaciar Martial te lopen voor een wijds uitzicht over Ushuaia en het Beaglekanaal.

Dag 10 / Vlucht naar Trelew

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u naar Trelew. Daar volgt de transfer naar uw onderkomen in Puerto Madryn. De rest van de dag heeft u vrij om alvast het stadje te verkennen of om bij goed weer lekker aan het strand te liggen. Vaak zijn de walvissen ook in Puerto Madryn vanaf de boulevard of het strand zichtbaar!

Dag 11 / Peninsula Valdéz en walvissen (t/m half december)

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar het natuurgebied Península Valdéz. Vanuit Puerto Piramides gaat u met de boot walvissen observeren die hier elk jaar komen om te bevallen. Men schat dat een kwart van de wereldpopulatie van alle Zuidkapers het schiereiland tussen juni en december passeert. Deze nieuwsgierige giganten van dichtbij kunnen waarnemen is een onvergetelijke ervaring. In de baaien van het schiereiland bevinden zich ook grote groepen zeeleeuwen en zeeolifanten. Verder is de kans groot dat u in het steppeachtige landschap mara’s, nandoes, gordeldieren en guanaco´s ziet.

Dag 12 / Pinguïns en dolfijnen

U brengt een bezoek aan Punto Tombo waar, op Antarctica na, de grootste pinguïn-kolonie ter wereld huist. Vijfhonderdduizend magelhaenpinguïns komen hier elk jaar aan land en lopen u hier af en toe letterlijk voor de voeten. Daarna bezoekt u Puerto Rawson waar u op zoek gaat naar de grappige kortsnuitdolfijnen, die op kleine orca´s lijken. Ze zijn erg speels, maar moeilijk te fotograferen door hun snelheid.

Dag 13 / Tren Patagonico naar Bariloche

 

´s Middags wordt u opgehaald voor de transfer naar het busstation. Daar stapt u op de reguliere bus naar San Antonio Oeste, waar u aan boord gaat van de Tren Patagonico. De trein, met tweepersoons slaapcoupés, brengt u dwars door Patagonië naar Bariloche, een bijzondere ervaring. Diner en ontbijt zijn niet inbegrepen, maar zeker betaalbaar en worden in het authentieke restauratierijtuig genuttigd waarbij u een mooi uitzicht heeft aan beide kanten over het échte Patagonië.

Dag 14 / Bariloche

‘s Morgens kunt u nog genieten van het uitzicht van het steppeachtige landschap dat langzaam overgaat in een berglandschap als u de eindbestemming nadert, aan de voet van de Andes. Tegen de middag komt u aan in Bariloche, dat aan het Nahuel Huapi meer ligt en wordt opgewacht door de autoverhuurder. Vervolgens rijdt u zelf naar uw onderkomen. De rest van de dag heeft u vrij om bijvoorbeeld het stadje te bekijken en u te verbazen over de enorme chocoladewinkels in het centrum. Het chocolademuseum is ook leuk om eens te bekijken.

Dag 15 / Bariloche

Een vrije dag in Bariloche. U kunt met de huurauto het Circuito Chico rijden, langs de meren Trebol, Moreno en Nahuel Huapi en langs indrukwekkende uitkijkpunten. Bij Cerro Campanario kunt u met de stoeltjeslift omhoog naar de confiteria bovenop de berg. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht rondom. Dit uitzicht behoort tot de top 10 van ´s werelds mooiste uitzichtpunten!

Dag 16 / Bariloche

Nog een vrije dag in Bariloche. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Zeven-Merenroute rijden. De weg slingert zich door de bergen en bossen langs maar liefst zeven grote meren elk met een verschillende blauwe kleur die door de lichtinval bepaald wordt. Vanaf de uitkijkpunten kunt u maximaal genieten van dit natuurspektakel. Of neem de boot naar Isla Victoria voor een wandeling over het eiland. Daarna zet u koers naar het Bosque de Arrayanes. De Arrayaanboom is een zeldzame en langzaam groeiende boom die alleen hier op het puntje van het schiereiland in een heel bos voorkomt. De kaneelkleurige stammen doen denken aan de tekenfilm Bambi en het gerucht gaat dat Walt Disney hier dan ook zijn inspiratie kreeg voor het maken van de tekenfilm!

Dag 17 / Vlucht naar Buenos Aires

U levert de huurauto in op het vliegveld en vliegt terug naar Buenos Aires. Na aankomst op het vliegveld wordt u weer naar uw onderkomen gebracht en heeft u de rest van de dag vrij.

Dag 18 / Terugvlucht naar Nederland of België

Uw reis zit er helaas op. U wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven en vliegt terug naar Nederland of België, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 19 / Aankomst Nederland of België

Afhankelijk van de gekozen maatschappij landt u ´s ochtends of in de middag weer op Nederlandse of Belgische bodem.

Dagomschrijving inividuele reis naar ArgentiniePrijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Beleef Zuid-Amerika