Buenos Aires

foto Caminito

Buenos Aires

foto Obelisco

Tango dansen

foto Tangoshow

Cafayate

foto Cafayate

Cachi

foto Cachi

San Lorenzo

foto Casa Hernandez

San Francisco

foto San Franciscokerk

La Cornisa

foto La Cornisa

Hoog!

foto bergpas Purmamarca

Wildlife

foto Lama

Duivelskeel

foto Iguazu

Kiekeboe

foto hagedis

Iguazú

foto Iguazu

Dagomschrijving inividuele reis naar ArgentiniePrijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Dagprogramma Noord Argentinië

Dag 1 / Vlucht naar Buenos Aires

De meeste maatschappijen bieden nachtvluchten aan, dus u vertrekt in de middag of avond en landt de volgende ochtend op Ezeiza en zorgen we voor een "Early Check-in" zodat u gelijk uw kamer in kan. Met Iberia kunt u kiezen voor vertrek in de ochtend en komt u dezelfde avond nog aan. KLM biedt de optie ´s ochtends naar Rio de Janeiro of Sao Paolo te vliegen en daar over te stappen, zodat u ook dezelfde avond nog aankomt.

Dag 2 / Buenos Aires, stadstour met Nederlandse gids

De ochtend heeft u vrij om bij te komen van de lange vlucht. ´s Middags bezichtigt u onder leiding van een Nederlandstalige gids enkele van de bekendste plekken van de stad. Als u de voorgaande avond bent aangekomen kunt u desgewenst kiezen om de stadstour ´s ochtends te doen.

Dag 3 / Vrije dag Buenos Aires

U heeft nog de gehele dag vrij in deze geweldige stad, die ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd met zijn brede avenidas, statige gebouwen en overal parkjes en pleintjes. U kunt ook op en een bezoek brengen aan Colonia in Uruguay (met de boot), een dag op een estancia doorbrengen of de Tigredelta verkennen, een uurtje buiten de stad, we geven u graag meer informatie. ´s Avonds wordt u opgehaald en bezoekt u een wervelende tango- en folkoreshow. U begint met een beginnersles in deze dans en vervolgens krijgt u een driegangendiner en is er vrij gebruik van drankjes. Na afloop volgt de transfer naar uw hotel.

Dag 4 / Vlucht naar Salta, rijden naar Cafayate

De privé-transfer brengt u naar het vliegveld en u stapt op de vlucht naar Salta in het noordwesten. De autoverhuurder wacht u op en u ontvangt een huurauto met GPS en vrije kilometers. Vervolgens rijdt u zuidwaarts, over de geheel geasfalteerde weg naar Cafayate. Dit dorp ligt midden tussen de wijngaarden, omdat hier de meeste Argentijnse witte wijnen vandaan komen (Torrontés). Uw prachtige hotel ligt in het centrum. Onderweg kunt u nog een stop maken bij het stuwmeer tussen Salta en Cafayate, bij Coronel Moldes.

Dag 5 / Vrije dag Cafayate

Ook in Cafayate kunt u uiteraard enkele bodega´s te bezoeken, maar het is ook zeker de moeite om met de auto nog verder naar het zuiden te rijden, naar Tafí del Valle. Onderweg komt u langs de ruïnes van Quilmes en het interessante Pachamama museum in Amaicha del Valle. Maar u kunt ook in het dorp blijven en wandelend de omgeving verkennen.

Dag 6 / Rijden naar Payogasta

Vandaag maakt u kennis met de term "ripio", dat staat voor een onverharde weg met een mix van stenen, zand en gravel. Het is even wennen, maar na een kwartiertje weet u niet beter en het spectaculaire landschap draagt daar natuurlijk aan bij. Net buiten Cafayate rijdt u bijvoorbeeld door de vallei van de pijlpunten. Uiteindelijk rijdt u verder via Cachi naar Payogasta, waar we een karakteristiek hotel voor u hebben geboekt.

Dag 7 / Rijden naar San Lorenzo

Vandaag staat er gelukkig heel wat minder ripio op het programma, omdat de weg naar Salta inmiddels bijna geheel is geasfalteerd. Uw B&B voor de komende 3 nachten ligt zo´n 10 minuten buiten Salta, in het naastgelegen San Lorenzo en wordt gerund door een enthousiast Nederlands stel.

Dag 8 / Vrije dag San Lorenzo

 

Vandaag heeft u een vrije dag om bijvoorbeeld Salta zelf te bezoeken. U kunt hier met een gondelliftje naar de berg San Bernardo kan voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Daarnaast is de kathedraal een aanrader en de nabij gelegen kleurrijke San Francisco kerk doet het ook goed op foto´s. Wilt u ook wat meer weten over de cultuur, stap dan het NAAN-museum binnen dat aan het centrale plein ligt, zeer de moeite waard!

Dag 9 / Vrije dag San Lorenzo

U heeft nog een hele dag vrij in San Lorenzo. Een mogelijkheid is om fietsen te huren, of juist per paard de groene omgeving te verkennen. Maar luieren aan het zwembad met een “Salta”-biertje in de hand is ook geen straf... Of volg met de huurauto grotendeels het spoor van de legendarische Tren de las Nubes, tot aan het Polvorilla-viaduct!

Dag 10 / Rijden naar Tilcara

Na het ontbijt rijdt u nog verder naar het noorden, met als uiteindelijke bestemming Tilcara. De route voert via de bergweg La Cornisa door een nevelwoud, erg apart. De omgeving wordt steeds spectaculairder, met bergen in bizarre kleurschakeringen.

Dag 11 / Vrije dag Tilcara

´s Ochtends kunt u naar Humahuaca rijden, nog verder in het noorden. Hier wordt om 12:00 het aanwezige publiek gezegend, een apart schouwspel en leuk om bij te wonen. Er is een kleine lokale markt waar u leuke handgemaakte dingen kunt kopen als souvenir. Een andere mogelijkheid is om Purmamarca te bezoeken en dan over de bergpas naar de Salinas Grandes te rijden (let op: de tocht gaat tot boven de 4.000m). Dit is het grootste zoutmeer van Argentinië waarbij u alléén maar zout ziet. Zelfs het gebouwtje aan de kant van de weg is opgetrokken uit zoutblokken!

Dag 12 / Vrije dag Tilcara

U heeft nog een geheel vrije dag in deze prachtige omgeving. Optioneel kunt u een interessante trekking maken, waarbij lama´s meegaan als lastdieren (niet om op te zitten!). Meer informatie vindt u op de website van deze organisatie.

Dag 13 / Vlucht naar Iguazú

Op het gemak rijdt u terug naar Salta, waar aan het eind van de middag de auto wordt ingeleverd op het vliegveld. Van daar neemt u de rechtstreekse vlucht naar Iguazú in het uiterste noordoosten van het land. Hier wacht weer een privé-transfer om u naar het geweldige “jungle” hotel te brengen.

Dag 14 / Bezoek Braziliaanse kant watervallen

U wordt ´s middags opgehaald voor de privé-transfer naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Dit park is relatief klein en kan prima in een halve dag worden bezocht. De chauffeur blijft bij de ingang van het park op u wachten voor de transfer terug naar het hotel aan Argentijnse zijde.

Dag 15 / Bezoek Argentijnse kant watervallen

Gisteren had u een prachtig wijds uitzicht over de watervallen van Iguazú, vandaag kunt u ze letterlijk aanraken. U wordt opgehaald bij het hotel voor de privé-transfer en bezoekt het park verder op eigen gelegenheid, er worden duidelijke kaarten gegeven bij de entree en er staan overal informatiestands. We raden u ook zeker aan om het boottochtje tot onder de watervallen te boeken, dit kan (optioneel) ter plekke. U heeft alle vrijheid in het park en zorgt zelf voor een taxi (of neemt de reguliere bus die iedere 20 minuten vertrekt) terug naar het hotel.

Dag 16 / Vlucht naar Nederland of België

Helaas loopt uw reis ten einde. U wordt opgehaald voor de privé-transfer naar het vliegveld van Foz do Iguacu, aan de Braziliaanse kant. Vanaf hier vliegt u, via Rio de Janeiro of Sao Paolo, terug naar huis. We wensen u alvast een goede vlucht en hopen dat u heeft genoten van de reis, de opgedane indrukken en natuurlijk van onze service.

Dag 17 / Aankomst Nederland of België

Afhankelijk van de gekozen maatschappij landt u ´s ochtends of in de middag weer op Nederlandse of Belgische bodem.

Dagomschrijving inividuele reis naar ArgentiniePrijsinformatie individuele reis naar Argentinie

Beleef Zuid-Amerika