U vliegt met

foto KLM

Lima

foto Lima

Larco museum

foto Larco museum

Candelabro

foto Candelabro Paracas

Arequipa

foto meisje in Arequipa

Santa Catalina

foto meisje in Arequipa

Bijna 5.000m!

foto straat

Cruz de Condor

foto condor

Mate Triple

foto mate triple

Isla Taquile

foto inwoner Taquile

Luxe trein

foto Machu Picchu

Lama´s

foto Machu Picchu

Inca vakwerk

foto Machu Picchu

Machu Picchu

foto Machu Picchu

Snufje zout

foto Marasal

Omschrijving groepsreis Peru Prijsinformatie groepsreis Peru

Dagprogramma exclusieve groepsreis Peru

 

Dag 1 / Vlucht naar Lima

U vliegt ´s ochtends met KLM naar Lima, waar u aan het eind van de middag aankomt. Onze reisleiding wacht u op in de aankomsthal en u ontmoet de overige groepsleden. Vervolgens volgt de transfer naar het prettige en zeer gunstig gelegen hotel in de toeristische wijk Miraflores. ´s Avonds kunt u zich al tegoed doen aan een ceviche, of bijtijds naar bed om de kans op jetlag te verkleinen.

Dag 2 / Stadstour door Lima

Na een lekker ontbijt neemt een lokale gids ons mee op ontdekkingsreis door de stad, waarbij we door drie verschillende tijdperken wandelen (pre-Inca, koloniaal en modern). Ook bezoeken we het museum van de Nationale Bank van Peru. De pre-Incaruïnes van Pucllana en Huayamana liggen midden in de stad en geven alvast een mooi voorproefje van de rijke cultuur van Peru.

Dag 3 / Bezoek Pachacamac en bus naar Paracas

´s Ochtends na het uitchecken gaan we met een eigen bus zuidwaarts, naar Paracas. Onderweg komen we langs de Citadel van Pachacamac. Hier stoppen we voor een uitgebreide tour over het enorme terrein. We kunnen hier ook snel een eenvoudige maaltijd nuttigen (niet inclusief) voordat we doorrijden naar Paracas. Als we hier in de namiddag aankomen hebben we de rest van de dag vrij om te genieten van het hotel en natuurlijk van het zwembad.

Dag 4 / Bezoek Ballestas eilanden en Nationaal Reservaat Paracas

´s Ochtends vroeg melden we ons bij de pier, waar vandaan motorboten vertrekken naar de Ballestas eilanden. Eerst zien we nog de Candelabro, waarvan niet bekend is hoe deze is ontstaan. Vervolgens wordt koers gezet naar de Ballestas eilanden, waar we ons zullen verbazen over de enorme hoeveelheid vogels, maar ook zeeleeuwen, enorme krabben en zelfs pinguïns! ´s Middags bezoeken we het Nationale Reservaat Paracas, deze woestijn (uitloper van de Atacamawoestijn) biedt een schril contrast tussen de woestijn, die abrupt overgaat in zee.

Dag 5 / Bus naar Lima, vlucht naar Arequipa

Met onze eigen bus rijden we terug naar Lima en stappen daar op de vlucht naar Arequipa. Hier volgt de transfer naar het prima hotel in deze aangename stad.

Dag 6 / Stadstour Arequipa

Een lokale gids neemt ons mee op ontdekkingsreis door deze aangename stad, die ook wel "Stad van de eeuwige Lente" wordt genoemd vanwege het klimaat. De middag is vrij om de stad verder te verkennen, waarbij we aanraden om het Monasterio de Santa Catalina te bezoeken: een heuse stad in een stad.

Dag 7 / Vrije dag Arequipa

Vandaag staat een vrije dag op het programma die u kunt gebruiken om de stad Arequipa verder te verkennen, of om bijvoorbeeld de vulkaan Misti te bezoeken en daar interessante wandelingen te maken (optioneel).

Dag 8 / Busreis naar Yanque

´s Ochtends worden we door onze eigen bus opgehaald en vertrekken richting Chivay en ons uiteindelijke doel Yanque. De weg voert ons steeds hoger, tot we uiteindelijk zelfs op 4.910m hoogte even uitstappen om te zien wat dat met ons lichaam doet. Daarna dalen we af tot het gehucht Yanque, waar we onze intrek in een bijzonder leuk onderkomen nemen. ´s Middags kunnen de liefhebbers een trekking door de omgeving maken, die eindigt bij heetwaterbronnen, dus badkleding mee! Paardrijden behoort ook tot de mogelijkheden (optioneel).

Dag 9 / Bezoek aan de Colcavallei en de Cruz del Condor

Na het vroege ontbijt bezoeken we de beroemde “Cruz del Condor”, waar deze enorme vogels zichzelf op de thermiek uit de kloof laten opstijgen. Een bijzondere ervaring om te zien en ze zijn bijna letterlijk aan te raken als we geluk hebben. Op de terugweg zien we nog enkele pre-Inca graven en prachtige uitzichtpunten. ´s Middags is vrij om een uitgebreide siësta te slapen, óf om (optioneel) een paardrijdtocht te maken. Ervaring is niet nodig, de paarden zijn gewend aan toeristen. Maar wie wil kan ook nog een mooie wandeling door de omgeving maken of het dorpje Yanque verder bekijken.

Dag 10 / Met onze eigen bus naar Puno

Na het ontbijt rijden we met het eigen busje naar Puno. Eerst weer ver omhoog via dezelfde weg als we gekomen zijn en we stoppen bij een groot restaurant in the middle of nowhere waar we wat kunnen eten en drinken (niet inclusief). Daarna slaan we af richting Puno en het Lago Titicaca, waar we in de vroege avond arriveren bij het hotel.

Dag 11 / Boottocht Titicacameer, bezoek Uroseilanden en Taquile

We worden opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de haven van Puno, waar we met een boot het hoogst bevaarbare meer ter wereld opgaan. De eerste stop zijn de drijvende Uros eilanden. Een rare gewaarwording om hier te lopen. Na een kort bezoek en uitleg over de eilanden varen we naar het eiland Taquile, dat beroemd is om het weef- en breiwerk van de lokale bevolking. We lunchen er en krijgen tijdens de lunch meer uitleg over het eiland en de gewoontes en gebruiken. Je hebt vanaf de heuvel ook een prachtig uitzicht op de Cordillera Real, die aan de overkant van het meer in Bolivia ligt.

Dag 12 / Met de luxe trein naar Cusco

We worden ´s ochtends vroeg naar het station gebracht voor een geweldige treinreis met de Andean Explorer. De reisduur is ongeveer 10 uur, onderweg zien we de prachtige natuur (de achterste wagon heeft ook in het plafond ramen en er is een klein balkon waar je kan staan) en veel mensen die naar ons zwaaien. Er wordt een uitstekende lunch geserveerd in de trein en er zijn shows in het bar-rijtuig.

Dag 13 / Stadstour Cusco en omgeving

Een lokale gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door de stad Cusco, maar we bezoeken ook de bekende pre-Incaruïnes in de directe omgeving, zoals Puka Pucara, Qenqo, Tambomachay en Sacsayhuaman.

Dag 14 / Heilige Vallei deel 1

 

Met onze eigen bus en gids rijden we door de Heilige Vallei van de Inca´s en zien onderweg mooie uitzichtpunten, de ruïnes (en enorme markt) bij Pisac en de indrukwekkende Ciudadela de Ollantaytambo. Onderweg wordt gestopt voor een lunch (niet inclusief). Aan het eind van de dag checken we in bij het prachtige hotel in Urubamba.

Dag 15 / Eindelijk... Machu Picchu!

Vroeg in de ochtend worden we opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Ollantaytambo. Hier stappen we op de trein (klasse Vistadome) naar Aguas Calientes, inmiddels beter bekend als "Machu Picchu Pueblo". Daar nemen we de bus die ons via talloze haarspeldbochten flink de hoogte in brengt. We stappen uit bij de entree van dé bekendste Incaruïnes: Machu Picchu. Onze privé-gids geeft ons uitleg over het gehele complex. Na afloop van de tour heeft ieder de vrijheid nog langer hier te blijven, of alvast de bus terug naar Aguas Calientes te nemen en daar het stadje te verkennen. In de namiddag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo, waar onze chauffeur wacht voor de transfer terug naar Urubamba.

Dag 16 / Heilige Vallei deel 2

Vandaag rijden we het tweede deel van de Heilige Vallei, waarbij we onder andere de indrukwekkende zoutpannen van Maras zullen zien, maar ook de omgeving van Moray en het dorpje Chinchero. Uiteraard stoppen we onderweg vaak om de prachtige vergezichten te bewonderen en eventueel op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze dag eindigt weer in het hotel in Cusco.

Dag 17 / Terugvlucht naar Amsterdam, via Lima

Aan het eind van de ochtend haalt onze chauffeur ons op bij het hotel voor de transfer naar het vliegveld. Daar nemen we de vlucht naar Lima, waar we overstappen op de rechtstreekse vlucht met KLM naar Amsterdam.

Dag 18 / Aankomst Schiphol (of België)

U komt in de loop van de dag aan op Schiphol (of reist door naar Brussel).

Omschrijving groepsreis Peru Prijsinformatie groepsreis Peru

Beleef Zuid-Amerika