Santiago

foto Santiago de Chile

Santiago

foto Santiago de Chile

Valparaiso

foto Valparaiso

Puerto Natales

foto Glaciar Grey

Torres del Paine

foto Glaciar Grey

Mirador Torres

foto Glaciar Grey

Llanquihue

foto Llanquihue meer

Puerto Varas

foto Puerto Varas

Pucón

foto Puerto Varas

Valdivia

foto zeeleeuw in Valdivia

Atacama

foto Atacama woestijn

Maanvallei

foto Valle de la Luna

Tatio geisers

foto Tatio geisers

Lagunes

foto lagune

Beknopte omschrijving individuele reis naar Chili Prijsinformatie individuele reis naar Chili

Dagprogramma Chili van Zuid naar Noord individueel

Dag 1 / Vlucht naar Santiago de Chile

Afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt, komt u dezelfde avond nog aan in Santiago de Chile, of de volgende ochtend vroeg. U komt aan op het internationale vliegveld en wordt per privé-transfer naar het leuke en sfeervolle hotel in de wijk Providencia gebracht.

Dag 2 / Stadstour Santiago de Chile

´s Ochtends kunt u bijkomen na de lange vlucht (of als u in de ochtend aankomt kunt u rustig inchecken, we zorgen voor een "Early Check-in". ´s Middags haalt een privé-gids u op en bezichtigt u enkele van de bekendste plekken van de stad. U ziet het historische centrum, bezoekt de berg Santa Lucia, het centrale Plaza de Armas en de kathedraal.

Dag 3 / Valparaiso en Viña del Mar (privé-excursie)

U wordt weer opgehaald door de privé-gids en de tour van vandaag begint met een autorit van 120km richting de Stille Oceaan. Onderweg ziet u de vele wijngaarden van de regio. U komt aan in Valparaiso, dat onlangs is benoemd door UNESCO tot "Patrimonio Cultural de la Humanidad", is vooral bekend vanwege de aparte liften die je hier ziet om in de hoger gelegen delen van de stad te komen. De Engelssprekende privé-gids geeft uitleg over de stad en uiteraard maken jullie gebruik van enkele van deze "ascensores". Vlak naast Valparaiso ligt de moderne stad Viña del Mar. Ook hier wordt een bezoek aan gebracht en hier wordt geluncht (niet inclusief). Een wandeling over de beroemde stranden van Viña del Mar mag natuurlijk niet ontbreken en aan het eind van de middag wordt u weer naar uw hotel gebracht.

Dag 4 / Vlucht naar Punta Arenas, bus naar Puerto Natales

De privé-transfer brengt u weer naar het vliegveld en u vliegt rechtstreeks naar Punta Arenas in het zuiden van Chili, dat vooral gebruikt wordt als "springplank" voor een bezoek aan Torres del Paine. Met de reguliere bus wordt u naar Puerto Natales gebracht, voor een overnachting in een prima en modern hotel.

Dag 5 / Torres del Paine

Met een minibus en een tweetalige gids gaat u naar het prachtige park Torres del Paine. Onderweg bezoekt u de Grot van Milodón, Salto Grande en Lago Grey, met een mooi uitzicht over de gletsjer. U overnacht in een luxe hotel midden in het Nationale Park.

Dag 6 / Wandel dag Torres del Paine

Vandaag heeft u de hele dag vrij om het Nationale Park verder te bezichtigen, bij voorkeur wandelend. Eén van de populairste trekkings is die naar het uitkijkpunt Mirador Torres, waar je een prachtig uitzicht hebt over de bekende "Torres". Deze trek vergt wel enig klim- en klauterwerk, houd daar rekening mee. De start is letterlijk om de hoek van het hotel, bij de receptie kunnen ze u verder helpen met informatie.

Dag 7 / Bus naar hotel in Punta Arenas

Per minibus gaat u weer naar het busstation van Puerto Natales, nog eenmaal genieten van de ruige natuur hier in Patagonië. Vervolgens gaat u met de reguliere bus weer terug naar Punta Arenas, waar een transfer u naar het hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding in Punta Arenas.

Dag 8 / Vlucht naar Puerto Montt, rijden naar Puerto Varas

U wordt naar het vliegveld gebracht en vliegt naar Puerto Montt, in het Chileense merengebied. Op het vliegveld ontvangt u de huurauto voor de komende dagen en rijdt u naar uw hotel in het aangrenzende Puerto Varas, met uitzicht over het Llanquihue meer op vulkanen.

Dag 9 / Vrije dag Puerto Varas

In Puerto Varas heeft u geen vastgelegde excursies. We raden u aan om er met de huurauto op uit te trekken en de omgeving te verkennen. Een boottocht over het Llanquihue-meer kunt u prima direct in het stadje boeken. Ook het plaatsje Frutillar is leuk om te bezoeken met de auto.

Dag 10 / Vrije dag Puerto Varas

Nog een vrije dag in Puerto Varas. U kunt hier ook prima paardrijden (vraag de receptie van het hotel om goede adresjes), maar ook bijvoorbeeld het eiland Chiloe bezoeken. Mogelijkheden te over, en met de huurauto heeft u alle vrijheid die u wenst.

Dag 11 / Rijden naar Pucón

Vandaag rijdt u verder naar het noorden, naar Pucón dat ook weer aan een meer ligt: Lago Villarica. Op de achtergrond ziet u misschien wel Chili´s meest beroemde vulkaan, met de gelijknamige naam en welke nog redelijk actief is. Zo kan je ´s nachts vaak een rode gloed zien bij de krater.

Dag 12 / Vrije dag Pucón

Vandaag kunt u er weer met de auto op uit om de omgeving te verkennen. Zeker dichterbij de beroemde vulkaan is het prachtig. Een andere mogelijkheid is om bij één van de vele Termas lekker te relaxen, het hotel heeft goede adresjes. Het beklimmen van de Villarica vulkaan raden we in principe af, tenzij u goed getraind bent. Doe dit alleen met een gids!

Dag 13 / Rijden naar Valdivia

Om ook een totaal andere kant van deze regio te zien, rijdt u vandaag naar het plaatsje Valdivia, vlakbij de Chileense kust. Een mooi gebied en een leuke route om er te komen. Het stadje zelf is de moeite van het bekijken waard, maar ga ook zeker richting de kust met de auto, naar Niebla (of Corral, aan de andere kant van de riviermonding). Voor visliefhebbers zeer zeker een aanrader!

Dag 14 / Vrije dag Valdivia

U kunt de vrije dag gebruiken om er met de huurauto verder op uit te trekken of om te wandelen in het grote park, aan de kade te zitten kijkend naar de (roei)boten of gewoon lekker relaxen in het hotel.

Dag 15 / Vlucht naar Calama, transfer naar San Pedro de Atacama

Op uw gemak rijdt u via de autosnelweg terug naar het vliegveld van Puerto Montt. Hier levert u de huurauto weer in en stapt op de vlucht naar Calama (met een overstap in Santiago). Daar wacht een transfer om u naar uw hotel in San Pedro de Atacama te brengen.

Dag 16 / Salar de Atacama en de Valle de la Luna

´s Ochtends gaat u richting Toconao, over de hoogvlakte en met een prachtig zicht op de vulkaan Licancabur en bezoekt kort het dorpje, waar te zien is dat de huizen zijn opgetrokken uit vulkanisch gesteente (Quarry). De tocht gaat verder naar het Nationaal Flamingo Reservaat, omringd door bergen en vulkanen. Er wordt geluncht in Socaire, waarna u de imposante Salar de Atacama bezoeken. Op de terugweg ziet u nog flamingo´s en andere vogels bij Laguna Chaxa. In San Pedro kunt u lunchen, ´s middags wordt u opgehaald voor een bezoek aan de beroemde Maanvallei, zo´n 10km buiten het stadje. Hier heeft u een prachtig uitzicht bij de ondergaande zon.

Dag 17 / Tatio geisers en Laguna Cejar

Erg vroeg opstaan vandaag en kleedt u vooral goed aan, de temperatuur zal nog onder het vriespunt kunnen liggen! U bezoekt het beroemde geothermische veld van Tatio, een bizar natuurspektakel zo vroeg in de ochtend, waar u overal stoom uit de grond ziet opkomen en vele poelen van kokend heet water. Een bijzondere plek om van een eenvoudig ontbijt te genieten. Op de terugweg wordt nog Villa Machuca aangedaan. Nadat u in San Pedro heeft kunnen lunchen, bezoekt u Laguna Cejar. Deze lagune heeft een zoutgehalte dat bijna vergelijkbaar is met de Dode Zee. U kunt hier dus vanzelf blijven drijven, zwemkleding mee!

Dag 18 / Vlucht naar Santiago

U wordt bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Calama en vliegt vervolgens terug naar Santiago, waar u nog één overnachting heeft in het inmiddels bekende hotel.

Dag 19 / Retourvlucht naar Nederland of België

Afhankelijk van uw intercontinentale vlucht wordt u ´s ochtends of ´s middags opgehaald voor de privé-transfer naar het vliegveld van Santiago, klaar voor de retourvlucht naar Nederland of België.

Dag 20 / Aankomst Nederland of België

U landt weer op de nationale luchthaven van Nederland of België.

Beknopte omschrijving individuele reis naar Chili Prijsinformatie individuele reis naar Chili

Beleef Zuid-Amerika