ArgentiniŽ

foto Argentinie bouwstenen

 

Chili

foto Chili bouwstenen

 

Peru

foto Peru bouwstenen

Bouwsteen Salta en omgeving

Verblijf 9 nachten, prijs € 895 per persoon (obv 2 personen).

Dagprogramma:

 1. Op het vliegveld of busstation wordt u opgewacht door de autoverhuurder. Vervolgens rijdt u in een kleine 2 uur naar Cafayate, ten zuiden van Salta. Veel van de Argentijnse witte wijn komt uit de streek van Cafayate en u ziet rondom dit plaatsje veel wijngaarden en bodega´s. U overnacht hier in een prachtig en centraal gelegen onderkomen.
 2. Naast het bezoeken van één of enkele bodega´s, kunt u ook met de auto naar Tafí del Valle rijden, een typisch gaucho-dorpje waar je leuk kunt lunchen of wat kan drinken. Onderweg komt u dan o.a. langs de ruïnes van de Quilmes indianen, zeker een stop waard.
 3. Via de beroemde Ruta40 (de Argentijnse tegenhanger van Route66) rijdt u, gedeeltelijk over onverharde weg, naar Payogasta via de Valles de Calchaquiés. In Payogasta overnacht u weer in een prima onderkomen, met uitzicht over de bergen.
 4. U vervolgt vandaag uw weg over de Ruta40 richting Salta, maar het grootste deel is inmiddels geasfalteerd. Tegen Salta aan ligt het groene San Lorenzo, waar u overnacht in misschien wel de béste B&B van heel Argentinië, gerund door een enthousiast Nederlands stel.
 5. Vandaag kunt u Salta bezichtigen, ook wel Salta la Linda genoemd; de mooie stad. Het grote centrale plein met de kathedraal, de kleurrijke San Francisco kerk en de berg San Bernardo met mooi uitzicht zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Het MAAM museum is ook zeker een bezoek waard!
 6. De gehele dag heeft u nog vrij om te genieten van de groene omgeving rondom San Lorenzo of van de stad Salta zelf met zijn gezellige terrasjes. U kunt ook grotendeels het spoor van de Tren a las Nubes volgen, waarbij u bij het beroemde Polvorilla-viaduct uitkomt (let op: tot boven de 4.000m hoogte!).
 7. U rijdt noordwaarts tot Tilcara, via de bergweg La Cornisa. Deze (geasfalteerde) route is in prima staat en erg interessant: u rijdt door een soort nevelwoud. Het gehuchtje Tilcara, waar u overnacht in een erg fijne posada, ligt prachtig tegen de gekleurde bergen.

   

 8. Vanuit Tilcara kunt u nog verder noordwaarts rijden, bijvoorbeeld naar Humahuaca. Je merkt aan alles dat je hier in het ´echte´ Zuid Amerika bent, kleine dorpjes, enorme cactussen en de duidelijk Indiaans aandoende mensen.
 9. Nog een vrije dag in Tilcara, goed voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Salinas Grandes, het grootste zoutmeer van Argentinië. Er is te zien hoe het gewonnen wordt en zelfs het gebouwtje is uit zoutblokken opgetrokken. De bergpas die u hiervoor moet oversteken gaat ook weer tot boven de 4.000m hoogte!
 10. U rijdt terug naar Salta en levert de huurauto in op het vliegveld of busstation.

Prijs voor deze bouwsteen Salta en omgeving: € 895 per persoon.

Inclusief: 9 hotelovernachtingen in 4 verschillende plaatsjes (incl. ontbijt) en een huurauto (Hyundai Etios of vergelijkbaar) inclusief GPS.

Exclusief: Vervoer tussen verschillende bouwstenen, optionele excursies, eventuele toegangsprijzen, fooien, overige maaltijden.

Beleef Zuid-Amerika